Thursday, December 13, 2012

Kenapa Meleis Kuat Butthurt?

   Hahahaha... memang nature kot Meleis kot. Gua rasa memang gempak a sapa yang coined perkataan ni. Credit to Obefiend sebab dapat cari perkataan dan buat slang yang bersesuaian dengan die punya maksud asal. Kalau ada yang malas nak google cari, gua boleh tolong bagi idea Meleis ni maksud apa. Berdasarkan apa yang Obefiend kata, Meleis ni berdasarkan perkataan Perancis, Malaise, yang bermaksud penyakit yang menyebabkan apa benda entah sensitif. hahahaha... TRUE! Meleis memang kuat emo lagi2 bila dengar perkataan2 ni. Bila tengok dorang butthurt dengan sedikit fakta dengan sarcasm terus melalak macam anjing buat 5-some. Nampak la kebodohannya disitu.

   Yap, kadang2 gua pelik jugak pasal Meleis kuat sangat emo dengar perkataan2 cam 'yahudi' ke, ah ya! lagi2 kalau dengar 'freemason' ke 'illuminati'. Pastu mula a nak berdebat pasal teori konspirasi yang kadang2 x masuk akal. Bende2 kecik macam nasi lemak pn mau label Freemason ke bro? hahahaha... Please. Jangan paranoid. Lagi2 bende macamni. Ok la camni. Cuba lu pikir a kalau betul nasi lemak tu freemason. Mak Minah yang kat tepi jalan selalu jual nasi lemak tu kau label die kena pengaruh freemason tanpa die perasan. Then apa pasal? apa masalahnya? ada lu keracunan makanan makan resipi freemason? ada kau bertukar jadi Ultraman naik motor Kawasaki lepas kau makan resipi freemason? PBS! Pure BullShit!! Kalau kau x de rasa kau nak cucuk mata sebelah then claim kau ni Dajal x de maknanya kau nak paranoid sangat. X de bukti pn untuk membuatkan kau rasa takut. Apa yang kau takutkan cuma lah bende yang besar tapi x mempengaruhi akidah dengan akal kau. Same goes as English la. Dah banyak terpengaruh dengan bahasa French tapi Anglo-Saxon masih x mengaku dorang ni French. Jadi kalau aku pergi Sunway Piramid pn if it is really Iluminati punya kau label aku jadi Iluminati a? pfft. Paranoid.

   Dan penyakit mental ni further damaged bila cakap pasal Yahudi/Yezrael. Dalam hal ni gua salahkan publisiti Malaysia yang berat sebelah. Kalau lu jenguk buku2 agama kat MPH ke Popular lu akan tengok sume buku tebal2 mesti nak menghina dorang. pfft. Then if you never walk in their shoes apalagi lu x pernah duduk kat Israel sendiri pun lu nak butthurt. Gua tanya lu. Pernah lu lepak sama Shossana Abdulyahweh kat Israel sana? Pernah kau rasa apa rasanya bila zaman dulu2 time negara lu baru buat tetibe ada pulak orang yang lu x mau musuh tetibe bunuh lu punya orang tanpa sebab macam 1972 Munich Olympic tu? pernah? jadi it's the same la sekarang ni dorang bunuh orang2 kat Palestin tanpa mengira agama dan bangsa serta etnik. Dah dulu pak Arab bom sana bom sini pastu give Islam a bad name jadi dorang pn seek revenge a. Lu kena paham, perang x pernah berlaku adil. Bunuh tu wajib kalau nama perang. Lu boleh bunuh orang yang menindas tapi make sure youre the right guy to do the task. Paham? kalau lu ni sama pangkat dengan Najib no hal a lu nak berperang dengan dorang. Ni lu entah civilian yang espiem x pass pastu tetibe bom dekat tempat orang ramai memang a dorang ada alasan untuk label kau PENGGANAS. Berperang dengan otak. Dengan Doa. Bukan dengan keganasan yang membunuh orang x bersalah. Inilah die beza orang Islam dengan musuh dorang. Musuh Islam guna otak berperang. Kita guna bom. X ke bangang namanya tu? 

   Then paling aku pelik. Kenapa Meleis ni suka merendahkan bangsa lain? Meleis suka bajet yang dorang ni bangsa yang akan menerajui kepimpinan akhir zaman. Then mengaku dorang ni berasal dari keturunan itu keturunan ini. Anehnya dorang ni suka baca fakta yang cuma berasaskan bahan literal yang x dapat dibuktikan secara tepat dan no more than google legend je. X de nya dorang nak kaji dari sudut sains. Bajet Melayu ni bangsa yang hilang jadi Mala la, Maladvipa ke pele2 sume. Tapi Austronesian x tau mende. Lu tengok tu tu pasal Mastika laris sampai sekarang. Melemahkan pemikirang Melayu je. Paling aneh kata Melayu ni berasal dari kutuk selatan pastu boleh buat waterbending. pfft. Buktinya dikatakan yang keris terbang2 tu itulah bukti kehebatan Melayu. A'ah. Gua rasa kehebatan Melayu selain mengeraskan batang achievement Melayu yang paling hebat Ilmu Hitam rasanya. X caya cuba lu baca majalah yang penuh kemelayuan yakninya Mastika setiap issue mesti ada citer pasal orang main sihir. Bila dah mula butthurt tu mula a kecoh satu negara yang cuma diasosiasikan dengan etnik Melayu dengan etnik Jawa, Banjar dll. yang x mengaku keturunan die tu. Cina India sume mana ada. Kesian betul Najib impian 1Malaysia die x kesampaian. Lu boleh kata impian UMNO tercapai a bila Meleis2 suma butthurt. 1 negara kecoh dan bersatu atas bende yang kadang2 x masuk akal.

   Satu lagi yang Meleis punya menggelabah bila dengar- Komunis. Baiklah. Kominis bagi akal Meleis cuma Cin Peng dengan konco2 die je. Yang menggelabah giler dengar nama kominis ni orang UMNO selalunya. Sebab politik. Komunis= Equality to all peoples whitout regarding what race you are. Salah satu prinsip komunis. Then kalau kat meleisia kan Melayu ni ada hak ketuanan. Pfft. Nak masuk sekolah asraman penuh pn kena ada kuota untuk bukan Melayu. Padahal yang masuk emaresem tu pn x semestinya jadi manusia. Anyway ginila. Politician kat meleisia takut hilang kuasa kalau equality kat meleisia ni sama. Takut kang jadi macam Singapore katanya... Singapore tu pn orang lagi pandai dengan lagi maju dari Meleis. Kang kalau gua bandingkan Singapore lagi maju daripada Malaysia marah. Kata Singapore ni kecik, senang nak tadbir. Pastu kalau dibanding dengan USA kata Malaysia baru 50 tahun merdeka. BULLSHIT!! Lu cuba tengok Korea Selatan. Dorang merdeka lebih kurang je dengan kita. Jepang jugak, lepas perang negara dorang hancur lebur. Tapi dorang boleh je maju. Korea Selatan yang sebelum merdeka entah tanah apa pn orang x tau pebenda. Tengok sekarang dah takluk US punya ekonomi, x citer SK-pop die lagi. Yang budak2 meleisia bangga2 sampai lupa tanah tumpah darah. Dorang penduduk literary lagi ramai dpd kita. Alasannya a. Padahal 2 juta bangla menetap kat negara kita tu mende? jadi simple. Bak kata Cikgu Hasbi kita ni x de semangat patriotik, sebab tu kita x semaju dorang walaupun kita punya kemajuan x de rapid sangat.

   Dorang punya politik bersih. Cam Singapore top 10 paling bersih. No 3 kot. No 1 New Zealand. Oh ya, New Zealand penduduk x ramai pasal boleh maju? Opss... Anyway gua dah terlajak. Ok2. Kominis ni kalau lu betul2 kaji sebenarnya berlainan dengan media barat dengan Meleisia punya claim. X caya cuba wiki. X pn pergi Kinokuniya cari buku2 kominis. Gua malas nak citer kat sini pasal kang lu kata gua pengkhianat negara pulak. Oh ya. Kominis cam Mao Tse Tung ke Stalin/Soviet tu bullshit. Kominis yang Karl Marx mimpikan x pernah wujud zaman moden, zaman batu je. Tu la lu terpengaruh sangat dengan media berat sebelah. Gua malas nak citer lebih2 pasal ni a. Kang lu butthurt lagi. Terserlah pulak kebodohan Melayu kan? so baik gua rest my case.  

   Then lu pernah terfikir x pasal cuma Melayu je yang macamni? Kenapa Cina x de nak macamni apa lagi India? Lagi2 mat salleh mesti terguling2 tengok meleis make fool of themselves. Bagi gua, cuma ada satu penjelasan. Lack of reading. Yap. Selain Mastika yang Meleis khatam cuma Harian Metro je. Itu pn bahagian iklan ubat pengeras batang. Jadi what's the fucking fuck bout reading dengan kebebalan Meleis? Senang. Meleis ni die cuma tau baca berita sebelah pihak. Then buku2 yang dibaca bukan buku ilmiah. Sebab tu otak meleis x berkembang. Keje baca mastika. Kalau hiburan pulak URTV yang dah 3 dekad menghancurkan rumah tangga orang. Kat sekolah gua serious buku die lame giler. Sume buku cerita budak sekolah rendah. Bukan buku2 politik ke ekonomi yang harga beratus2 jual kat MPH tu. Kalau ada pun buku yang best2 sume dekat rak berkaca yang dikunci dengan x boleh pinjam. Apa kejadahnya kata nak melahirkan masyarakat yang berkembang maju pada tahun 2020. Tapi buku yang disuruh dibaca pn buku yang x ,mengembangkan otak apa kejadahnya? Gua nak buku pasal history, pasal politic dengan pasal kebudayaan masyarakat. Bukan buku cerita gajah dengan singa(ada ke citer tu? memandai je gua ni). Jadi itulah die masalah sekarang. Orang yang sepatutnya pn suruh baca buku yang mengarut. 

   Orang yang baca buku mahal2 ni kalau nak diikutkan dorang open minded. X terikat dengan bnde2 bodo yang remeh temeh. Dorang sporting kalau dengar bnde2 ni sebab dorang tau gambaran Jews bagai. Dorang baca media kita then baca buku barat jadi dorang dapat best of both world. Selalunya a meleis ni senang nak kena dengan sarcasm. X tau kenapa. Selalu kalau lu tengok a bnde2 sarcasm sikit je pn mula nak kecoh. Siap percaya lagi tu. hm... Anyway, gua dah penat dah typing bnde ni. Bagi gua rehat kejap. fuh... ok la, gua chow dulu. Shalom'alaikem.

No comments:

Post a Comment