Sunday, December 25, 2011

apa tu teknologi?

   gua rasa gua x yah nk introduce lg psl perkataan ni. psl gua rasa sume msti tau teknologi 2 apa(orang asli kt pulau carey tu pn ad tv 42'' kt rumah). teknologi ni lu blh kata setiap alatan yg digunakan untuk menyenangkan keje manusia. x kire a apa. asalkn mende yg diguna utk tolong ringan kn keje manusia. cth cam lu nk tarik brg atas lantai, nk kurang kan geseran, bubuh roda. hah itu pn tech jgk.

   tpi... gua mmg... uhh... mengelak ble bnde sebut psl tech tinggi. uuhhhh... *tup2* woi, lu ni ddk zaman batu ke zman sains?. uuuhhh...oohhh... gua mmg klau technology canggih sgt gua x pndi guna. alasan gua; psl klau tech canggih sgt ko rse cam hidup ni sng sgt, x de thrill.

    ok. sebagai contoh kite amek henpon sebagai tajuk. klau 10 thn dlu hp ni kire barang mewah, skang hp blh kate orang asli pn ade mnde ni. uuuhhhh.... ok. gua pn gne hp jgk.... uuuhhh... tpi gua pny hp lu blh kte.... uuuhhhh hp org asli lah kte. sume fungsi yg basic pny.

   klau nk diikutkn klau cter psl hp ni gua blh gune, tpi gua mmg x pndi gune hp touch2 ni. psl x de butang nk ditekan. klau dlu bnde2 cmni org kte smartphone, skang ini la standard. aargggghhh!!! gua tension!!! (damned it, steven paul!) hp2 touch ni gua mmg tatau gune. sumpah.

  1 lg jenis hp yg gua x reti gune ni huh, blackberry. aarrrggghhhh!!!! klau iphone x de butang utk ditekan, bb plak ad TERLALU byk butang utk ditekan. lg gua pening. gua suke klau hp 2 jdi simple. kire back to basics la. ye. gua ni purist. gua x suke mnde2 yg rocket science. gua suke hp gua simple. pling canggih pn ad mp3 la.

    ok. alanagkan lu nk on9 pn trus ad kt tangan. itu la gune ny tech ni. utk senangkan pengguna. x de pening2 nk ngadap pc 24 jam semate-mate nk tweet2 sama kawan yg lu tgh makan pizza. bg gua gua lg sanggup mengadap pc utk on9. psl bg gua die lg seronok. 
   skang spe gua nk salah kan? sng. gua salah kan Steven Paul. ye. gua x nafikan di ni mmg legend bab2 perkomputeran ni tpi. gua blh hargai die pny usaha membangunkan pc. tpi gua x leh tahan ble die cipta iphone. sometimes genius ni terlebih-lebih. dh cipta iphone x puas buat ipad. hmph! lg gua tendang pintu. bnde2 2 sume dicipta sbb org makin malas nk gerak. 2 je alasan gua.

   then hidup di jaman rocket juga bermakna tv ialah sesuatu yg wajib utk ditemui do dalam setiap rumah kt pelosok dunia(gua x psti lak klau sami2 kt tibet 2 pernah dengar perkataan 'television' ke x). suda2. secara jujurny gua x kesah pn klau gua gne tv apa pn. hri 2 ad member gua tny gua; der, lu x de nk bli tv lcd ke?. gua jwb blk; klau gua nk sume tv dlm seng heng 2 gua dh borong. 

   gua mmg x memilih klau mau tgk tv. asal kn cerah. jdi klau gua ad mslh dg tv mkne ny gua mst ad mslh dgn aerial die. fuh. sebaik lepas je aku lahir astro keluar. dpt jugak la nikmat tv terang. gua phm. gua mmg klau bab2 tech ni gua down. almaklumla nk kte ddk kg gua ddk kt sub-urb.

   ok tdi gua dh membebel mengarut psl tech zmn skang. skang biar gua mengarut psl kete2 canggih lak. sekali lg gua mention. gua ni purist. sume back to basics. utk kasi sng gua bg lu sume specification  utk kete yg gua appreciate. cmni; kete mesti ringan, transmission manual yg x de traction contraol, ad enjin yg x besar sgt tpi power cukup dgn weight ratio, and chasis yg rigid. x de sound system ke seat leather ataupun quality finish cam Audi pn x pe. no hal. masih x jelas keter apa? ok sng. contoh pling baik sekali ialah... Toyota KE70. **ape keter puny buruk hodoh sakai etc yg ko minat?


    ye. klau lu tgk keter ni simple je. x de pening2. ingat. to be fast doesnt mean to being fun. kadang2 kete yg simple2 camni la yg thrill die pny ride. ok. yg ni gua dh bg contoh keter yg gua suke. skang gua bg la spec utk kete yg gua avoid; enjin dgn ecu roket, ekzos pekak, 4wd dgn ape punye traction control skli dgn driver assist cam ABS EBD BA Brake Steer ke hapebendentah. otu yg gua x suke. contoh terbaik ialah Volkswagen Polo GTi.
   ini yg aku nnk mention. aku minat keter sbb aku nk drive. x de len. sebagai contoh; bln ni pny hypertune, issue 122, ad citer psl keter ni bwk g sepang. tau pe writer die komen? buruk. die pny shifting ble downshift computer refuse, blie tekang brek, brek jdi sial. msk kona, hampeh. enjin dh out of powerband cmpur lak dgn kete dh terlalu lambat msk korner. kt sini gua blh ckp 1 je. ble lu naek kete yg canggih mengalah kan roket, bkn lu yg bwk kete tpi komputer yg bwk. bkn lu yg kawal keter 2 tpi komputer yg kawal lu. 

   klau cam2 ape gune lu nk enjoy bwk kete. kete sendiri degil x mau ikut ckp ko. dipendekkan citer gua mmg x suke teknologi roket. x de thrill. sume sng sgt. gua pernah dgr ad 1 ayat ni kt tv cter mende ntah ad die ckp;

*TECHNOLOGY WON'T MAKE OUR LIFE BETTER, BUT MAKES OUR LIFE EASIER.

   enough said. 

Sunday, December 18, 2011

I WANT IT ALL, I WANT IT ALL, I WANT IT ALL and I WANT IT NOW!!

   2012. aku umur 17 tahun. akan. klau 2011 aku tingkatan 4 makanya thn 2012 aku msk tingkatan 5. mkne ny ad 2 bende yg akan berlaku. 1st SPM. 2nd, SENI-YEAR!! AAAARRRRRGGGGHHH!!! peh giler x sedar bye aku rupeny dh last year sekolah thn dpn. fuh. baru aku tau cmne nk hargai zmn persekolahan.

   aku rse klau bab2 ni mgkn aku mngkn aku blm bersedia. aaahhhh. mgkn ni kot balasan sbb x hargai masa. dlu mse aku tingkatan 1 aku x kesah pn psl bnde2 ni. aku piker aku msih kecik lg. ''ala... ad 5 thn lg'' time 2 bnde2 yg berkaitan dgn sek sume aku buat derk je. kls koko sume aku diam. wat keje sndri je. then ble aku fom 2, aku pindah time tgh thn lps cuti penggal pertama. gantung setahun lg aktiviti sekolah.

   naek tingkatan 3 bile aku jdi pengawas aku mula kenal erti sekolah. sekolah bkn hanya tempat belajar. sekolah adalah tempat untuk berkawan, bkn setakat belajar. then aku mule join aktiviti koko(terima kasih akk bomba). sjak 2 aku mule gunakan masa aku utk dibuang kt sek. bnde2 yg aku pekak kan dlu aku start buat. sbb aku nak bersama dgn kawan. nikmat. bru aku tau rse ny sekolah ni camne.

   tingkatan 4, zaman pling bersimpang siur bagi aku. ya. mula tingkatan 4 persekitaran jadi lain. kejap2 naik kejap2 turun. sebaik a aku ni x kebudak-budakan. x de la cultural shock. time ni aku start jdi budak sekolah yg sejati. cme pasal belaja je la yg down, bese a. thn ni sume camping aku sapu. ckap je kem ape sume aku join. alasan? sementara tgh sekolah(padahal nk glemer je) hahahaha..... ha... ha... ha... ........

   ha.... bru aku sedar yg 2.5 tahun aku sekolah ni sia2. 2 la. x digunakan dgn btl. bru aku tau rse ny seronok rupenye sekolah ni. ceh. x pe2 aku ad setahun lg utk diisi. ayah kate; redemption year. btl. aku kne redeem sume yg aku x buat sebelum ni. baek dri pelajaran, koko, persahabatan atau percintaan(?!). ya tahun depan. redemption year! I WANT IT ALL, I WANT IT ALL, I WANT IT ALL, and I WANT IT NOoooooooOW!!.... I'M A MAN WITH A ONE TRACK MIND SO MUCH TO DO IN A ONE LIFE TIME... huhu... inilah antara lagu2 terakhir yg dinynyikan Farokh Bulsara(Freddie Mercury). 

kau piker lah sendiri...

   hri 2 ad member aku chat aku kat fesbuk. kte die tgk blog aku. aku pn tny die ''ape kau dpt dri blog aku??''  die ckp; kereta je x de mnde len? 

   uuhhhh.... aku tny blik ''aku nk isi ape?'' ''kau isi a psl diri kau'' WATAFAK! mintak maaf la. aku x phm. ape yg hebat sgt kau nk promo2 diri? ahhh.... ni yg aku x suke.

Sunday, December 11, 2011

   Aku tak tau npe. tpi mngkn dh lumrah hidup yg everyday for a something new(celup dpd lgu MetallicA Nothing Else Matter). Then aku sbna ny x de a nk into sgt dgn bnde yg aku nk cter ni tpi tetibe hri 2 aku selak2 motor trader terjumpa 1 keter ni.

   ''eh? mne skyline burok kau?'' tu la yg org tny ble aku tetibe cinta kereta ni. YA! DIE NI LA 1ST LOVE AKU!! mmg btl aku suke skyline tpi die 2 lelaki. hm.... aku pn tatau la ape yg cantik sgt dgn kete ni. die petak. die x de la power sgt(psl 2 la org swap RB20 derr....).
    aha.... mgkn sbb kete ni sng ubah kot... tgk a cmne die ubah. fuh1 speechless aku menengok ny. aku rse pn x sia2 aku suke kete ni psl kete ni pn bkn calang2. kalau lu nak tau kete ni antara kete nissan yg penting tau. lg2 time 80's dlu.
    gmba ni je dh terangkan segalanya. kete ni pernah msk race Super Silhouette dlu2. race pling gila abad 20. time before rules. Gr.5 ni kire mmg rule cam nk x nak je. selain kne maintain bntuk asal body dgn blok enjin, laen2 sume bebas. psl 2 la spoiler x hingat dunia.

dan ape yg lg spesel die amat succesful dkt atas racetrack. mng race je trus buat satu budaya baru. bdk2 Bosozoku kt Jepang sne bikin pelik2. kau tengok wira cam jiran tetangga aku buat jdi evo 2 ko kte sakai. tpi tggu sebentar. ya. tunggu.
   Gr.5 bg manufacture ltak tayar sebesar alam n aerodynamik kapal terbang. jdi klau atas racetrack pn dh giler apelg klau kt jalanan kan??
   enjin ni ialah L20B. antara enjin pling kuat ever produced. power die 570hp@7600rpm(!!). berat pulak dlm 1000kg je(!!!). power delivery die mst savage. entah cmne a driver die handle lag die.

   yap. 80's mmg giler. kau tengok die punye exhaust. FUH! CANTIK GLER!!(sakai gler, kata member aku). bg aku mmg smat. sbb unik. dlu aku ingat kete pling sakai mgkn wira keling evo 3, tpi yg ni, aku tatau nk kte ape.


     yep. there she is. aku mmg suke shakotan. kete psg rim 15 inci ke bawah pastu kasi seret lantai. mgkn sbb ad budaya bosozoku. kete yg layak jdi legend. kete yg diminati ramai. itula bluebird 910...

Saturday, November 5, 2011

MOTORHEAD: RACING CAR

   Post kali aku nk cter psl racing car lak. yap. subjek kegemaran aku. kill speed brings life. antara keter kegemaran aku atas track semestinya Porsche 964 Moby Dick. keter ni mmg ganas gler a wa ckp. tgk muka dh tau. dgn bodykit cam jerung(tpi moby dick), spoiler gajah, dgn vent mengalah kan klcc pny aircond,, keter ni mmg desrved utk jdi one of the greatest racing car.
   then sbb ape kete ni hbt?? sng. klau race car klh je keje lingkup a jwb ny. kete ni dh mng le mans, sebring, spa, nurburgring etc. dlm 370 race kete ni msk,, 123 race die mng. amacam? oh lupe lak! mst ko tertny2 die pny power kn? so klau nk tau sgt(hold a long breath now...) engine water coole flat 4 3.2l tubo die wat 750hp(!). itu kire power gler time 70's dlu. 
   OK. klau thn 80's+turbo. aku blh byg kn betapa ganasny keter ni... biasak a time 2 turbo blm bpe nk develop lg. dh lak kete ni mmg cute...... gler gler(bg aku la). huhu... NEXT, would be nissan skyline dan gt-r. korang mgkn dh bsn mendgr tpi please, just another once(and more). bg aku ruang utk bercakap.
   amacam? ganas x kete ni? bnde spesel bab kete ni psl spe lg klau bkn Masahiro Hasemi yg drive kn?? dgn kete ni die mng Super Silhouette dri thn 82-83.tgk bodykit die pn dh lebur. 


    And then,, apa lg kn klau bkn Porsche(lg...) 917? knp x utk x suka kete ni. kete ni mmg ahead of its time la. engine power dh lebeh dpd kete zmn 2,, aero x yah cter a, kire canggih hbs a. dh 2 lak ad byk variant.
    kete ni mse kt le mans mmg org kte legend killer a psl die klh kn ford gt40. selama 2 thn tu(70,71) kete ni je yg dominated n cam bese la,, ps2 kn banned. kete ni mmg giler. at high speed ko blh kte ni la kete yg menakutkan. cbe byg kn ko bwk 380kmh,, then rear end kete ko terbang. amacam? 


 
   kete ni dh mmg dilahirkn utk jdi legend. engine 5l f12 n/a die wat lbey 600hp utk le mans. tpi 2 cme permulaan... ble kete ni kne banned, porsche mskkn kete ni kt can-am lak. sekali lg kete ni mng, mng, mng, mng, mng n.... mng! turbo-panzer org pggl porsche 917 can-am pny, nme official 917/30.
    kt le mans die mng. can-am ni ko blh kte la race pling x restrict skli.mne x ny,, SCCA x restrict pn power die. mau x ny ko bwk kete 1500hp mse tgh race! yap. 1500hp. engine dh naek jdi 5.4l tmbh 2 turbo. result? 1500hp, 0-60mph@ 1.9s top speed 450kmh. blam! pecah kepala aku. n ini lah die kete yg kill every race it raced.
 next,, would be sambung part 2 nnt.

Saturday, October 29, 2011

THE OBSESSION: AUTOMOBILES OF THE SAMURAI

HAH! bnde ni mmg dh jdi aku puny passion, sjak aku umo 10 thn lg. dlu aku suka kete yg lju; yakni ny supercar dri eropah. kete msti cantik, mahal, engine v12. n dlu aku suke lamborghini gallardo. aku kutuk2 keter jepun dlu,, psl kecik, design x bpe lawa.
  
   then start form 1,, bru aku sedar yg all the glitters is not gold. aku sedar yg engine besar bkn penyebab kete jdi laju. aku sedar yg harga bkn penentu kelajuan. aku sedar yg engine besar x semestinya wat power besar. aku sedar yg kecantikan bkn interest fact. aku sedar yg KELAJUAN bkn penentu KESERONOKAN. 


   DAN! motorsport kegemaran aku x lain x bukan mst f1(skang aku bnci gler). dri mne aku ter-inspired utk sedar mnde2 asas sume 2?? well dlu aku bce evo magazine. blm usik hypertune lg. psl hypertune x de kete kete super 2 sume. then 1 bulan 2 evo magazine ad wat tema THE CULT CAR ISSUE, die cter psl skyline gt-r dgn successor die r35 gtr. 
    (yap,, ni kete pertama yg aku suke sjak aku umo 5 thn,, mse men gem gt4 kt ps2. nostalgic gler bye!!?)
   
   Tetibe lps aku bce issue 2 aku teringat blk zaman tadika aku,, mse aku bru knl dunia,, mse aku bru knl kete. n aku teringat kete premier favorite aku! SKYLINE GT-R! dri situ la aku terus obses dgn GT-R,, lg2 initial d pn tgh race dgn GT-R. haha, time 2 bru aku tau betapa naif nya aku ni. haha! then aku start knl keter2 jepun yg power, yakni ny Lan-Evo, Supra, NSX, etc. 
   ok, knp aku terus tukar taste aku dlm mse x smpi sehari?? sng. sbb time 2 bru aku tau menghargai bnde2 kecik. aku terkejut ble aku tgk skyline gt-r(yg dlu aku hina2) wat 1000hp. apa? 1000hp?! bugatti veyron yg 8l w16 4 turbo pn blh ad keter yg kecik gler klh kn??!! are you nut?! well, that was my 1st thought. amacam? then sjak 2 aku percaya bahawasanya tuning adalah key to speed, yet, kepuasan. sbb kau cari power dgn membuang tenaga dan masa(cari power dgn tgn sendiri ler...) dpd kau cari power dgn duet berjuta-juta 2. baek kau nafkah kn keluarga kau yg tgh kebulur 2.


   dh 2 plak cbe ko banding kn ni,, 40000$ supra wat 320hp(mgkn lebih), engine 3l 6cylc, berat kurang dpd 1500kg,, pecut dri 0-60mph dlm mse 4.7s dgn topspeed 180mph+- banding dgn ferrari f355 yg mhl gler tpi performance lbh kurang je(atas kertas,, kt track mmg mampos ferrari nk kejar). sjak 2 aku percaya hukum karma org asia,, less is more. gmba supra kaler emas kt ats 2 dh tuned. engine tka 2l 4cylc turbo. power?? well, 720hp@8500rpm. engine 2l tuh! mne die ferrari kau 2??

 NAH! AMEKAW!! tgk betapa kecik ny raksasa ni! x perlu wat 10thn research yg menghabiskan berjuta-juta dollar utk wat racecar. bwh garage pn kau blh wat mnde ni. 1 lg mnde yg aku nk mention ble cter psl 'samurai'2 ni, cth cam mazda rotary cam rx7 fc/fd dgn rx8. dorang x yah pke risiko2 ny. kau wat kete pelik,, gerenti ad org nk klau bnde sdap pakai. cam rx7, engine rotary mmg x yah cter a,, tmbh lak die pny handling cam go kart. 2 psl enthusiast x kesah bli kete plik cam ni, psl bos mazda dh tau cme enthusiast je yg akn bli kete plik camni.
   1 bnde yg mmg wat aku respek keter2 JDM ni psl kete die keterlaluan. ada ke msk kn teknologi racing direct ats jalan. cth cam honda s2000. ok amek contoh kete sports y mmg pure utk jln ats jalan raya cam porsche 911, power-300hp engine 3.6l f6, brilliant engine design, redline-6800rpm. honda s2000, pn pure kete road car. power 250hp, engine 2.0l i4, redline(tarik nafas....) 9500rpm. HAH?! yep,, no misprint. 9500rpm.
    250hp@9500rpm= 125hp/litre. power utk racing car. n utk pengetahuan(bkn JDM-head) semua,, ad jgk org ubah engine die jdi 300hp++(street legal). itu bersamaan 150hp/litre. sme power dgn kete super gt. smpi lbh 10thn die puny production(lps production hbs bru ad yg blh wat lbh 125hp/litre) bertahan rekod die.
   all hail to the legendary SKYLINE GT-R! ya... kete yg plg layak utk gelaran legendary, cult, etc. knp?? sbb kete ni la kete pertama sekali yg mulakan budaya2 tuning. kete ni kete pertama utk derived direct je racing tech ats jln. sjak zmn hakosuka lg. engine die mmg engine racing. s20 i6(gr.7), rb26(gr. A, GT500). power di-limit-kan jdi 280hp,, tpi cme ats kertas. org bru bli kete ni(stock, mileage x smpi 10k) wat dyno test dgn result 300hp++.
                                                      (brni x ubah ferrari kau jdi camni??)
    sbb kn skyline dan gt-r lah big3 wat kete yg keterlaluan. kete2 jepun ni kau jgn pandang ats kertas, pndg ats track. psl kete ni bkn dibuat utk buat kan kau seronok baca buku kete n meningkatkan jualan, sbb kete ni dijual psl dorang nk msk racing so kne wat homoglation. mmg giler...

Sunday, August 7, 2011

OBSESSIONxPASSION

hmm... rse2 ny org jenis cam ak ni mmg extremely passionate dkt something ble dh ske 2,, then ak mmg mnat gler dgn something that is motorized macam keter, motor,, or even truck pn ak lyn. yep,, dh 11 thn sjak kali pertama ak ske kete. but i really started to faham bab2 kete ni time umo ak 10 thn atas muka bumi ni.mse 2 ak kali pertama baca buku kete walaupun ayah ak dh lme lyn mnde ni. motor trader je,, page 1st ak bukak terus cinta. haha. blm knl dh cinta.then kete 1st yg aku minat mmg kete yg semua remaja llki tampal poster die kt bilik,, that is the Nissan Skyline R34 GT-R. hm... cter psl Skyline ni mmg dh lme aku suke. time ak knl kete ni time ak umo 5 thn,, mse 2 ak men ps2 dgn cousin ak,, gem GT3 x silap. then ak pilih Skyline GT-R psl die kaler biru(ak mmg suke kale biru) tau tau dh trus suke. ok fast foward ble ak umo 13 bru ak tau yg Skyline GT-R ni legendary, sjak 40 thn dlu. ooohhh thank GOD you gave me Evo magazine(time 2 die tgh cter psl Skyline GT-R). tambah2 lak time 2 Initial D tgh race sama GTR. ohohoho... tgh pnjg cter psl Skyline ni terlajak lak.
 Why I'd love car more than I love the world?? some may ask. then ak jawab,, ''how much nuts and bolts you'd seen in car??'' that is why. yeah,, satu skru= satu misteri. ak terpikir cmne an arrangement of metal sheet n nuts blh reach 186mph?? after that i starts to take buku kete to unlock that mystery. The mystery of speed.... ok. ad time aku add post.

Saturday, August 6, 2011

The 1st Entry

yep,, been long till now bru aku blh wat blog. anyway you know my name,, you're cool! haha,, pemilik blog yg bernama The Metal Hearted ini dinamakan Ahnaf Irsyad oleh ayahnya. die ni kinda cool(Cold) sometimes,, plg ketara die ni suke gler dgr lgu2 yg bergenre ROCK. then,, he's a freedom fighter yg bersifat socialist. ok,, just a brief of self-intro. keep ROCKing,, well,, just a forged hope.