Tuesday, April 23, 2013

Man, Real Man, Woman Part III

   Malam ni sejuk. Sebab baru lepas hujan. Sekarang cuaca masih basah. Ada sedikit renyai-renyai masih berbaki membasahi tarmac yang basah. Sekarang ni musim bunga, jadi kalau hujan xdela menggigit-gigit sampai ke tulang. Namun, jaket tetap mandatori kalau inginkan keselesaan. Di sini, di Hofgarten Park dimana Richard datang melepak. Dalam cuaca ini x de yang pelik die memakai jaket kulit. X kisah la sebab apa lagi pun die budak rocker, jaket kulit tu wajib. Dia cuma duduk keseorangan disatu sudut di taman itu. Agak ironi kerana yang datang ke taman itu pada masa ini ialah romance couple yang banyak. 

   Pfft! Getus Richard dalam hati. Cemburu kerana keseorangan. X sapa nak teman walaupun jalan2 kat taman. Ajak geng segan pulak apa barang pegi taman. Richard menarik muka ke tepi menahan cemburu apabila terlihat pasangan gay sedang bercium2. Apa lagi tengok dorang french kissing macam besok apocalypse. Nampak sangat die macam desperate nak ada pasangan. Dalam hatinya meronta-ronta sebut nama Analiese. Takat masturbasi sambil pikir muka die dalam kepala x cukup untuk buat die puas. 

   ''Aaaaarrrrggghhhh!!!! Tolonggg!!!!''

   Richard kaget. Dia mencari dimana arah suara tu. Pfft. Kalau nak diikutkan die malas nak ada keje selamatkan orang ni. Tapi sebabkan tiba2 je semua pasangan kekasih yang dari tadi asyik french kissing tu tiba2 je hilang time die dengar suara menjerit tu terpaksa a die jadi penyelamat. 'Cilanat! Tadi punya kissing2 sekarang ada kecemasan a dorang nak hilang! x pasal2 jadi keje aku!' Sekilas seorang lelaki bertubuh tegap memakai scarf menutup mulutnya menuju ke arahnya. Lalu diganyangnya Richard kerana menghalang laluan. Sekilas itu jugak seorang perempuan mengejar lelaki bertubuh tegap itu sambil meminta tolong.

   Richard yang baru nak bangun tiba2 dilanggar pulak perempuan itu lalu terbaring diatasnya. Sekali lagi Richard terbaring. Hatinya menyumpah2 kenapa a malang sangat malam ni. Pagi dah kena takedown lagi dengan Schultz lagi kat dalam kelas yang menyebabkan die malu. Bila Richard bukak mata je ternampak muka Analiese. Mau die terkejut. Lalu segera die berdiri sambil die tolong Analiese berdiri jugak.

   ''Kau ni kan...''
   ''Tu tak penting sekarang ni! Tolong saya abang orang tu ragut beg saya!'' Rayu Analiese menangis sambil menghenyak mukanya ke dada bidang Richard. Richard pulak tengah tahan ereksi.
   ''Ya mana die orangnya?''
   ''Tu die yang langgar abang tadi'' jawabnya sambil menuding ke arah lelaki berbadan tegap itu.
   ''No hal!'' Jawab Richard. Die sendiri x tau kenapa die setuju. Mungkin sebab die nak jauhkan dirinya dari dirangkul atau untuk cover yang die dah ereksi. X pasal2 sendiri kena jadi hero. Tanpa berlengah lagi Richard terus mendapatkan motorsikal kesayangannya lalu mengejar peragut itu. Richard mengambil jalan yang bertentangan dengan arah lelaki itu berjalan.

    Nampak je die terus pecut. Ada dalam 10 kaki sebelum kena orang tu pada kelajuan 40mph Richard mendepakan tangannya ketepi lalu mengenai orang itu. Orang tu melambung ke belakang dalam 10 kaki dari tempat die kena tibai tu. Impaknya sangat kuat sampai die patah kaki. Richard memberhentikan motorsikalnya lalu mendapatkan lelaki itu. Diangkatnya kolarnya lalu memberi amaran: Kalau kau ragut orang lagu, aku akan pastikan kau akan mandul! Dilepaskan lalu dipijak2nya orang itu membuatkannya pengsan. Richard menulis nota bertulis: Sila repot polis sebab orang ni sebenarnya penjenayah. Richard mengambil beg Analiese yang diragut dan die menuju ke tempat Analiese tadi dengan motornya. 

   ''Uhhh... Terima kasih abang. Saya x tau camne nak ucapkan terima kasih.'' Serak suara Analiese melafazkannya.
   ''X apa dah saya sendiri lalu2 kat sini. Nampak je awak dalam bahaya volunteer je a saya.'' Richard cover macho walaupun jantungnya dah macam nak pecah.
   ''Sebagai tanda terima kasih apa kata saya belanja abang makan?'' 
   ''Hm... x apalah saya boleh beli sendiri,'' 
   ''Tapi abang dah selamatkan saya, saya x boleh duduk diam kalau x balas budi abang''
   ''Haih... kalau macam tu x apalah, ikut awak sukalah.'' Richard terima jugak. Walaupun dalam hati dah melompat2 gembira. Mission Accomplished katanya.


.............................................................................

   ''Hee... Abang pagi tadi kenapa terjatuh dari kerusi?'' 
   ''bbbuuurrrrrfffffggghhhh!!!!'' Tersembur Mocha yang Richard minum. 
   ''Oh... kerusi abang patah eah? Pasal tu jatuh?''
   ''Uh. Ah... Uhhh.... A'ah! Ya. Kerusi patah pagi tadi! Tu pasal jatuh.''
   ''Kesian eah saya tengok abang.''
   ''X silap saya awak ni sama kolej dengan saya kan?''
   ''A'ah. Saya 1st year amek course psychology. Abang pulak?''
   ''Saya pulak amek intercultural and media education. 3rd year.'' 

   Mereka berdua meneruskan perbualan mereka di restoran itu sehingga lewat malam. Rasanya kalau orang x kenal akan anggap mereka sebagai romance couple. Bukan bersweet-sweet. Tapi ramah mereka adalah pada tahap yang bukan sebagai kawan. Mungkin sebab time Richard tolong tadi membuatkan hubungannya dengan Analiese bukan sekadar kawan biasa. 

   ''Awak nak tumpang saya balik kolej?'' pelawa Richard. 
   ''Hm... Apa lagi kan?'' jawab Analiese sambil tersenyum. Mereka berdua membelah kesunyian malam dengan bunyi motorsikal Richard.
   
   ''Ricard... Saya...'' 
   ''Ya Analiese saya dengar.''
   ''Saya psst* psst* psst*.'' X jelas kedengaran kerana bunyi angin yang kuat. 
   ''Apa?''
   ''Xde pape.'' Sambil itu juga makin erat pelukan Analiese terhadap Richard sambil menekupkan mukanya di belakang Richard. Richard pula hanya menumpukan perhatian pada tunggangannya sambil menahan ereksi yang amat sangat. Lagi2 time malam2 yang sejuk apalagi gegaran enjin motorsikalnya membuatkan barangnya kuat bergoncang. 

   Sampai saja di destinasi, Richard bertanya apa yang dicakapkan Analiese tadi. 

   ''Ah yang tu. Uhh... X de pape a abang.'' Jawab Analiese tersipu-sipu. 
   ''Kalau xde pape lagi saya blah dulu a.''
   ''Saya cuma nak... ucapkan terima kasih kat abang. Pasal selamatkan saya tadi. Saya dah hopeless dah tadi. Sebaik abang datang tadi. Kalau x...'' Katanya sambil tunduk ke bawah x berani mengangkat muka.
   ''Heh. Mulai sekarang, apa kata kalau awak panggil je saya kalau ada masalah. Yang penting time saya ada berdekatan. Ok?'' Entah kenapa tiba je Richard rajin nak jadi hero walaupun x de bayaran.
   ''Terima kasih! Saya x tau camne nak ucapkan terima kasih lagi. Saya harap dinner tadi cukup untuk ucapkan terima kasih!''
   ''X apa la saya x kisah. Asalkan awak selamat.''

 ............................................................................

   Balik je kat bilik, Richard terus menghenyakkan diri ke atas katil. Penat rasanya lepas tibai orang tadi. Tiba2 Ian tanya.

   ''Apa citer balik lambat? X ajak aku pn?''
   ''Hehehehe... Ada a. Apa kau nak tau sangat.''
   ''Aik? Ni pahal berlagak semacam x mau cakap dengan aku.'' 

   Richard hanya senyum bangga. Ian mulanya xdapat tangkap. 10 saat kemudian mukanya berubah terkejut.

   ''Kau! Jangan cakap kau keluar dengan perempuan?!''
   ''Hehehehehe...''
   ''Pigida! Sekali kena friendzone baru tau!''
   ''Aku ada perempuan ajak makan, kau ada?''
   ''Pfft!''

...............................................................................

Man, Real Man, Woman Part II

   Hari ni hari Rabu. Cuaca agak baik tetapi sedikit terik. Ketika ini hampir bulan Mei, musim panas hampir dekat. Hari ni Richard tiada kelas pagi. Tetapi dia rajin bangun awal. Entah angin apa tiup die hari ni membuatkan die rajin bangun awal. Selalunya kalau xde kelas pagi Richard x akan bangun awal. Dalam pukul 9 atau 10 baru bangun, kemudian membuat rutin harian seperti biasa. Namun hari ni disebabkan dia bangun awal Richard termanggu seorang diri dalam biliknya. 

   Roomatenya yang juga salah seorang daripada gengnya, Daniel tiada kerana ada kelas pagi. Hendak buat apa dia tidak tahu. Mandi? Sudah. Kemas bilik? Sudah. Tiba2 Richard teringat dia belum makan. Perutnya tiba2 sahaja berbunyi. Tidak tahan dengan itu Richard mencapai dompetnya yang terletak di mejanya lalu menuju ke kafe. Laju dia melangkah kerana ingin menjimatkan masa. Untuk apa menjimatkan masa tidak diketahui. Mungkin tabiatnya yang suka berjalan laju. Nasib Richard baik kerana Frankie juga sedang dalam perjalanan makan.

   Richard menegur Frankie. Frankie membalasnya dengan hangat.
   ''Rajin kau bangun awal?''
   ''Ala biasa a, tak tau kenapa boleh terbangun. Ada malaikat kejut aku kot,''
   ''Kahkahkah... Jangan kata Analiese yang kejutkan kau.''

   Richard hampir tersadung apabila Frankie menganjingnya begitu. Richard menumbuk gurau ke bahu Frankie. Frankie menyambung gelaknya dengan kuat. Richard hanya diam sahaja. Mereka kemudian mengambil tempat duduk di bahagian hujung setelah sampai di Kafe.

   ''Aik? Sensitif eah perkataan tu? Oooo. Camni boleh a aku buat bahan kau,''
   ''Sensitip a der. Suci bye nama tu...''
   ''Lepak der, so sekarang amacam citer kau dengan die? Apa progress?''

   Macam orang nampak hantu tiba2 Richard menggelabah. Pundinya yang x diisi dengan air sejak malam tadi tiba2 memulas2 mintak untuk dikeluarkan isinya. Matanya tibe2 melilau x tentu arah. Frankie terpinga2 melihat gelagat Richard.
   
   ''Kau apahal?'' Ujar Frankie.
   ''Tu... die dah sampai...''

   5 meter dihadapan mereka ialah Analiese dan rakannya sedang mencari tempat untuk makan. Kemudian mereka berjalan menuju ke arah meja Richard dan Frankie. Hanya lalu sahaja. Bukan nak join.

   ''Dafuq! kahkahkahkah! kau buat lawak a weh! Mana die Rock yang aku kenal bye! Nampak perempuan x kan kecut kot?''

   Serta merta Frankie menepuk bahu Richard. Entah bagaimana tiba2 sahaja Richard terjatuh. Nah! Pada masa yang sama juga Analiese betul2 berada dihadapannya memegang dulang makanannya bersama rakannya. Richard mengangkat mukanya 60 darjah ke atas. Dilihatnya Analiese sedang memandangnya dengan muka yang terkejut. Richard tersedar akannya lalu mengalihkan pandangannya ke mana2. Mungkin sebab nak cover malu, ataupun apa2 saja alasannya, yang penting jangan pandang die. Dalam fikirannya supaya Analiese x nampak mukanya. 

   Tanpa Richard duga, Analiese meletakkan dulang makanannya ke atas meja lalu duduk menghadapnya. 

   ''Kalau x silap, abang ni Richard kan? yang angkatkan barang saya masa kat gunung Watzmann dulu?''
   
   Serta merta Richard menoleh ke arah Analiese. Matanya tepat memandang muka Analiese. Dilihat matanya yang berwarna kebiru-biruan itu merenungnya dengan penuh kasih sayang. Tiada dilihat sebarang niat jahat. Hanya keihklasan yang menghiasi renungannya. Sedetik itu juga Analiese mengulumkan senyuman. Manis. Tanpa disedari muka Richard merah menahan perasaan. Dia sendiri tidak tahu apakah perasaan itu. Yang dia tahu, muka die terasa panas.

   ''E'eh! Muka abang merah a. Tadi abang terjatuh tersembam kat lantai eah? Abang ok x ni? Kalau x saya tolong sapu ubat.''
   ''Oh! Uhhh... Ehem. Tadi... Tadi... X. Muka saya tadi... uhhh... Merah eah?''
   ''Abang ni sendiri sakit pn x perasan. Lain kali tu jaga diri tau.''
   ''Uuuhhh... Ok. Terima kasih.''
   
   Setelah mengambil dulang makanannya Analiese kembali mencari tempat. Kemudian sekilas die menoleh ke belakang melirik senyuman mesra terhadap Ricard. Richard serta merta cair dengan senyuman itu. Kemudian dia kembali duduk di tempatnya. Richard tersenyum2 seorang diri. Dilihat Frankie si Richard ni tengah berangan. X tau a tengah berangan bercinta dengan Analiese ataupun tengah memikirkan body die time tengah bogel. Yang Frankie pasti, malam ni dalam bilik mesti masturbasi sambil pikirkan Analiese. 

   ''Woi kau ni ok ke x? Aku tengok macam orang giler sasau je.'' Kata Frankie sambil menunjukkan dan menggerak-gerakkan tapak tangannya dihadapan muka Richard. Namun seakan patung sahaja reaksi die. Rasanya Buddha bertapa xde a camni die punya tumpuan die, getus Frankie dalam hati. Tiba2 die dapat satu idea. Frankie amek gelas berisi kopi lalu disimbahnya ke muka Richard. Namun,

   ''Woi! Kau biar betul ni? Bertapa ke?''
   ''OH! Kenapa?!'' Baru selepas itulah Richard kembali ke dunia sedar daripada fantasinya. ''Weh ni pahal basah2 ni muka aku? Ceh sial! Ni kopi! X guna kau!'' Juga baru Richard sedar apa yang Frankie tiaw die. Serta merta sehulur penumbuk hinggap kat muka Frankie. ''Uuuhhh.... Tu kau a aku tegur x jawab2. Aku simbah a kopi kat muka kau.'' 

   Richard bangun lalu menuju ke tandas. Tiba2 sahaja die terdengar suara orang tengah gelak2 kecik. Die pandang kat suara tu. Masak. Analiese nampak! Lalu muka Richard menjadi merah dan menutup mukanya serta bergegas menuju ke tandas sambil tunduk menahan malu. Hatinya menyumpah2 Frankie. Ditolehnya ke belakang lalu Frankie nampak dan melambai2 sambil tersenyum sinis. Pfft! Getusnya dalam hati lalu meneruskan niatnya.


................................................................................

Sunday, April 14, 2013

To My Greatest Comrade

   Rasanya, dah 5 tahun jugak aku kawan dengan Azam. Sejak masa sekolah lagi. Masa form 2 dulu. Masa tu aku baru pindah Kajang. Kat sekolah baru. Mind you, die bukan kawan first aku jugak kat sini. Tapi, die antara orang 1st aku kenal lepas budak2 kelas aku. Yang aku x bape nak tegur sangat. Time agama kelas aku dengan die gabung, jadi time tu a aku kenal die. Imej pertama aku nampak kat die, pengawas. Kedua, pengawas. Ketiga, pengawas. kahkahkah... Dipendekkan citernya memang pengawas tu memang dah imej die.

   Then fast foward sebulan lepas aku pindah, aku ditakdirkan jadi pengawas sampai aku habis sekolah. Sesuatu yang aku x jangka dengan perangai retarded serta looser aku ni. Tetibe 'dilantik' menjadi pengawas, then, tugas pertama aku ialah bertugas kat belakang blok, di mana Azam ialah boss kat tempat tu. Dipendekkan citernya, belakang blok tu memnag akhirnya jadi port kitorang lepak. X kira apa jua keadaan. Sejak tu kitorang jadi kawan baik. Bukan sebagai pengawas je, tapi sebagai kawan. Mana ada aku kat situ ada Azam. Tapi xde pulak orang kata kitorang ni gay. Mungkin sebab zaman tu gay belum mainstream lagi kot. 

   Then kitorang kongsi minat yang sama- Kereta. Apa2 citer pasal kereta, sampai esok pn kitorang xkan stop cakap. Lagi2 kalau sembang pasal drifting. Memang x kan berhenti. Then selain tu, bagi kitorang kawad itu seni. Hm... mungkin sebab sentimen aku dengan Azam kot yang membuatkan aku membazirkan masa aku kat kadet bomba yang giler looser. pfft. Then, masa form 4 a memang giler a aku sunyi giler lepas die pindah. Lepas tu je aku macam dah hilang sebahagian anggota badan aku. Biasa a kalau dah giler rapat sampai ke jiwa, rasanya dah dua badan satu jiwa. Soulmate a katakan. 

   Tapi kitorang selalu jumpa. Kat mamak yang penting kahkahkah... memang dari dulu lagi mamak tempat kitorang release everything dari citer maria ozawa sampai gossip pasal awek. Lepas habis sekolah, time keje ni tempat keje x a jauh sangat. Jadi selalu jugak a jumpa. Selalunya time solat jumaat. Dan sekarang, aku rasa cuma dia sorang, dalam 5 tahun ni yang aku mengaku kawan baik. X pernah pulak rasanya die buat aku meluat. Seriously die ni baik giler. Tapi aweks2, no way... Die x kan terima cinta korang kahkahkahkahakah. Giler nostalgic. Dalam geng kitorang Azam a paling modest, die x banyak cakap kalau lepak ramai2. Pasal tu aku lagi suka lepak dengan die secara personal. Anyway, you are my best friend, Azam.

Tu hah yang pakai baju merah tu.
*Happy birthday yang ke 18, Azam! Aku sebagai kawan baik kau mendoakan kesejahteraan dengan blessing terhadap kau!

Endless Journey: 6 Month After...

   October 14th, 2012- Semuanya bermula. Maksud aku, hidup aku sebagai bukan seorang lelaki yang MetalHeart lagi. Tepat hari ni, dah setengah tahun. Setengah tahun Me having a relationship with Annisa. Ops... Tetibe aku nak citer pasal ni? Ohohohoho... Ini dah lari daripada apa yang sepatutnya ditulis dalam blog ni. Then, aku juga manusia. Seorang lelaki. Dikurniakan perasaan cinta dan kasih sayang. Disebabkan aku tau, cinta dan kasih sayang ni sifat manusia yang pertama sekali, aku memilih jalan untuk bercinta. Untuk membuktikan yang aku pn ada sifat kemanusiaan.

   Jadi x salah rasanya untuk aku citer pasal ni kat blog ni. Lagipun ini blog aku kan? Kahkahkah... Anyway, ya. Walaupun baru 6 bulan, kalau untuk umo jagung boleh sembang a, tapi kalau digunakan dengan betul ia adalah jangkamasa yang terlalu lama. Dan banyak bende yang boleh dibuat dalam jangkamasa tu. Jadi, selama 6 bulan aku dengan Annisa, rasanya banyak jugak yang kitorang lalui. Dan kalau melibatkan aku, semua orang tau bukan perkara yang biasa orang akan buat berlaku. Dipendekkan citernya, disebabkan sifat aku yang aneh ni maka kisah cinta aku pn aneh jugak.

   Then, secara jujurnya, memang betul banyak bende aneh yang berlaku. Contohnya, 1st date lagi dah de masalah. Mana x nya die menangis kat tengah pasar. Citer sekarang kalau perempuan menangis, die akan otomatisnya tidak bersalah. Dan orang(lagi2 lelaki) dekat sekeliling die a yang salah. Dan satu2nya lelaki yang ada untuk dipersalahkan, ya. Aku. Acik Zai Seroja pandang lain macam je. Then lalu depan pasar nak balik rumah die, masih menangis. Semua orang pandang. Dengan muka yang macam nak tembak orang. Pfft. Nak lari, bersalah. Stay, pn bersalah. Jadinya? Yeah. Temankan je a die balik rumah. Biar malu asalkan aku x tinggalkan perempuan yang tengah menangis.

   X pasal2 boleh pulak Fish kata drama Siam. Menangis kat tengah pasar. Sebaik x hujan. Time tu pulak 3 hari nak SPM. Jadi korang bayangkan a betapa serabutnya otak aku time jawab tu. Ingat nak jumpa die supaya boleh bagi semangat. Kahkahkahkah... yang tu unexpectable. Then uniknya pulak, rasanya zaman ni ada lagi ke orang main surat2 ni? Yes aku ada. kahkahkah... Bangga kejap. Pasal jadi unik. Ada tujuan jugak aku selalu bagi surat. Mainly to express perasaan aku yang aku x mampu nak cakap. Pada masa yang sama aku kena elakkan tulisan aku daripada jadi mengayat. Untuk impressing matter, aku ada a lukis sikit2. Saja nak bagi mainan psikologi. Ada kata sweet. Ya memang. Aku buat supaya boleh jadi sweet. Sweet tanpa menggunakan perkataan.

   Tapi yang paling hebat, bukan aku bangga, cuma terharu. Rasa dihargai. Semua orang respect. Junior2 sume kagum tengok aku giler struggle separuh jiwa. Dan dorang pulak mintak aku jadi adviser dorang kahkahkahkah... X pe. Biar yang berilmu turunkan kat yang kurang berilmu. Sama2 kongsi. Aneh pada masa yang sama boleh buat kawan pulak. Kongsi sama citer2 sedih masing2. Hm... secara jujurnya walaupun Nadia kata aku supaya mengayat Annisa, tapi aku refuse. Walaupun die kata mengayat tu memang wajib. Entah a aku cuma rasa bersalah kalau nak mengayat2 ni. Bukan sebab aku x boleh kotakan janji. Tapi... aku takut Annisa terluka lagi. Sebab tu a aku refuse untuk mengayat.

   Ok. Rasanya dah panjang jugak aku menjiwang. Ala lepak a sekali sekala je pn. Bukan selalu. hm... Ya. Sebagai seorang manusia berjantina lelaki juga, aku pn nakkan kasih sayang macam selalu couple lain buat jugak. Maksud aku kat sini, bersweet2 dengan matang. Yela, macam tiap malam nightwish or so, then sentiasa mengharapkan antara satu sama lain, dengan, sama2 berjuang untuk hubungan ni. Supaya kekal, dan halal. Bukan main bantai je. Lelaki macam aku pn, walaupun teruk dan looser, kadang2 perlukan jugak manja perempuan. Anyway, aku cuma lelaki. Rasanya ini je kot yang aku mampu tulis. Until next time, chow!

*Annisa, Nurannisa Shazleen- Aku... sayangkan kau. Aku mintak maaf sebab aku cuma lelaki yang teruk. Terima kasih sebab sudi untuk jadi kekasih aku. Terima kasih.

*All Credit kepada semua kawan2 yang membantu aku. Tanpa korang, x mungkin aku kat sini- Fish, Zaeiz and especially, Aishah. I thank you all.

Tuesday, April 9, 2013

Junior-Junior ku Sayang...

   Ehem. Ceh. Kalau lelaki sejati yang macho lagi manly nama Ahnaf Irsyad, paham2 je a. Mula cakap x, last2 ye jugak keluar. Amacam cally-ng kan? Pfft. Dulu punya bajet aku cakap, ''ceh! Aku x rindu langsung a sekolah. Ada apa je bye? kahkahkahkah... mengarut!'' Beberapa bulan lepas inilah die ayat yang keluar dari mulut aku. Konon dah puas jadi budak sekolah. Last2... Rindu jugak kan sekolah? Yeah...

   Apa yang aku rindukan bukannya kelas ke buku edmet yang serupa jampi serapah nak seru pebende aku x tau. Tapi aku rindukan saat manis bersama manusia yang berada disekolah. Basically sebenarnya remaja memang xde kawan lain selain budak sekolah. Sebab hidup die dihabiskan masanya kat sekolah. Sama macam orang keje. Manusia yang die kenal ialah manusia yang ada kat tempat keje die.

   Then, sebagai pengawas sekolah jugak, aku banyak kenal orang. Kawan aku tertumpu kat pengawas kebanyakannya. Sebab aku pengawas. Tapi aku x baik sangat dengan pengawas sama batch dengan aku (kecuali Fish dengan Zaeiz, aku dah kawan dengan dorang sejak aku belum jadi pengawas lagi). Aku baik dengan budak fom 3 masa aku fom 5. Entah kenapa aku pn x tau. Then kitorang dengan junior2 memang banyak buat project.


   Dua orang malaon kat atas ni nama Nadesh dengan Asip. Dorang ni yang paling hyper dalam banyak junior2 aku. Lagi2 Nadesh. Kalau boleh sumenye die eksaited. Yang Asip ni pulak kalau dah masuk air pfft. Aku sebagai senior yang gempak lagi baik hati hanya mampu menutup muka bila dah mula skill die... 


   And then kau tengok budak pmpuan kat tepi sekali tu, yeah, tu nama die Athira. Kalau nak segala maklumat dari bila cuti ke siapa period hari ni, yeah, die aku cari. Selalu kalau time ponteng perhimpunan jaga belakang blok ke kantin time perhimpunan mesti kena dengan citer gossip die dengan Asip dengan Udin. Kahkahkah... yang penting, die ni penuh dengan info terkini. 


   Sebelah Nadesh ni die lah udin. PA aku. Kadang2. Selalunya kalau aku nak ponteng ke buat project die dengan Asip ialah orang wajib yang aku cari. Pasal sah2 dorang akan ikut. Yes dorang ni boleh pakai, tapi xsemestinya boleh harap... pfft. Aku suruh buat video die pegi tangkap gambar bodo2 macam korang tengok kat gambar ni...  Senior jugak kene... huhuhuh...


   Ok. Walaupun basically junior aku kebanyakannya pengawas, tapi ada segelintir jugak yang pakai baju putih. Ini die Kapet. Uhh... sebenarnya kalau nak diikutkan aku x kenal die sebagai budak sekolah pn. Kat sekolah dulu mana pernah tegur bye. Perasan kewujudan die jauh sekali. Tapi die kata die perasan aku. Katanya aku ni muka serupa askar. kahkahkah... Aku kenal die pn pasal aku random je follow orang kat tweeter. Sekali entah camne, boleh kawan lepas terserempak kat Bank Negara. Lepas tu selalu lepak2 kat mapley. Die belanja of course kahkahkah... Selain tu ada jugak aku kamcing, Kucing dengan KB. Selalu menganjing2 je a. 

   


   Then, x kan semua laki kan. Aku bukan gay bye nak keje sume laki je. Of course, ada jugak junior2 prempuna yang aku 'kamcing'. One of them, Mikaella. Mika. Kahkahkah... Entah kenapa tapi aku suka kacau die. Kelakar. Selalunya kalau kat fesbuk aku akan chat; ''Bosan'' ataupun ''Nais leg'' over and over. Kahkahkah... pastu citer bende yang bodo2 walaupun xde bende pn yang diceritakan. 


   Ok. Walaupun aku x suka ciplak gambar orang, tapi kali yes. Kahkahkahakh... *troll mode*. Ini budak paling suka aku kacau. Ever. Masa die belum nak up lagi memang giler x leh blah aku kacau die. Mau die melalak satu alam kalau aku, Fish, Zaeiz, Udin dengan Asip bahan. Aku x tau nape. Tapi die ni kalau nampak aku mesti muka nak tarik sampai langit kalau boleh. Dulu masa die belum up lagi kat tweeter selalu anmensi(unmention bebal) mesti die perasan kahkahkah... Sekarang die dah surau. Ok. Malas nak kacau. Aku hormat keputusan die nak jadi the real Muslimah. Ini kewajipan seorang Muslim anyway.


   Aishah ni pulak... Ini antara perempuan paling bahaya pernah aku jumpa. 1st glance aku nampak die, aku tau die ni bukan perempuan biasa. ''Don't mess with her!'' Hati aku kata. Anyway, asalnya aku takat pergunakan die je untuk menge-tu-kan Annisa. Pasal aku tau die kinda rapat dengan Annisa. Anyway, die ni level of maturity die x sama dengan mana2 budak sekolah yang pernah aku jumpa. Serupa orang umo 20 tahun. Any kind of situation die tetap stay calm. Ok. This kinda awkward. Die ni kakak angkat aku kahkahkahkahkah!!!! Kak Warda dibantainya. Yang penting, die dah banyak tolong aku more than anyone did. 


   Masa aku fom 5 dulu... Yeah. Ok. Anyway, ini junior aku yang paling aku sayang. Die ni la yang membaiki hati aku time tengah luka. Everything yang aku trauma die dengar.Uhhh... pfft.

   Then, dorang ni kalau x wujud maka xdelah zaman sekolah aku. Dorang ni play a very-very important role dalam membentuk sinopsis zaman sekolah aku. Everything aku perlukan, dorang provide. That is why. I thank you guys. Thank you for making my schooling days!