Monday, March 11, 2013

5 Bende Budak Sekolah Selalu Buat kat Laman Sosial

   Aku yakin 60/100 manusia yang hidup dekat dunia ni ada akses internet. Dan hampir 100/100 daripada mereka ada laman sosial sendiri. Majority, facebook dengan twitter. Tapi lepak. Aku x akan citer di peringkat global. X de masa dengan kegunaan aku nak citer pasal fesbuk dengan tweeter je. Anyway, biarlah macamni. Aku duduk kat Malaysia, dan roughly kalau korang tengok perngguna laman sosial kat Malaysia, 60/100 budak sekolah, 28/100 orang dari 18-28, dan selebihnya lain2. Nampak kat situ? jadi sekarang aku bukan nak buat statistik pele2 kenapa ramai budak sekolah ke apa sume. Aku nak citer pasal ragam dorang. Biasa a, nama pn BUDAK sekolah kan. Anyway, inilah die:


1. Batak Follower- Then, aku menyampah dengan ni. Budak sekolah ada satu masalah dengan bila dorang main twitter. Masalahnya, dorang batak follower. Following punya sikit, follower nak ramai beribu. Ini aneh. Apa yang nak dibajet2kan dengan follower yang ramai tu? Kalau korang follower ramai pn korang betul2 layan ke semua follower korang? Walaupun Najib pn x pernah reply ke retweet tweet aku kat die. Sedih oooo... Anyway, paling aku benci bila kat deskripsi tulis: #teamfollowback. Tapi jumlah follower dengan following x ramai. Follower lagi ramai dpd following. Aneh. Cakap x serupa bikin. Nampak die punya game? Then, bila orang unfollow punya menyalak. Aku nak tengok timeline pn punya sakit mata. Menggelabah sungguh!


2. Candid Gambar Sendiri kat Webcam- Ini kalau lelaki ada buat camni... sorry to say. Sesungguhnya lelaki itu adalah gedik. Anyway, ini khas untuk perempuan. Kalau buat collage candid gambar depan webcam ni aku x tau tujuannya apa. Tapi mungkin hobby atau nak menghilangkan rasa bosan kot. Aku pn x berapa jelas tujuannya apa. Atau mungkin untuk memperagakan pesen baru kot? Macam gambar yang aku jumpa kat atas ni. Oh yea. Dan ada lagi. Selalunya mesti akan diselitkan dengan ekspressi muka yang... uhhh... entah. Judge sendiri a. Duckface wajib anyway. Kahkahkah... anyway, golek2 aku tergelak tengok kalau ada orang post gambar camni kat Fesbuk.



3. Drama Sosial- Golongan ni... aku x tau a apa pasal. Tapi yang aku pasti, dorang antara paling annoying dekat laman sosial. Mana x nya. Masalahnya bila dorang kecoh orang sume retweet. Dah a tweet die menggelabah. Sakit mata aku membacanya. Then dorang ni aku x tau pasal apa, yang penting selalunya dorang akan satu Malaysia kecoh. Yela, tengok sendiri a tweet die. Pastu lepas kecoh masuk pulak trending memang lemak a. Dah a trending aku tiap hari ada Justin Bieber je. Tambah pulak dengan budak sekolah yang terdesak nak follower dengan attention(kot). Anyway, golongan ni korang baik diam je a. X yah mau kecoh2 sangat. Paham2 jela dorang budak2 lagi anyway.


4. Budak Hot- Ok. Lepas budak2 drama, ini yang kedua aku lemak menengoknya. Bukan apa. Korang boleh tengok sendiri gaya dorang. Selalunya budak2 hot ni lelaki, muka jambu, badan sekeping. Pastu friend/follower punya ramai. Then kalau kat fesbuk sekali buat status walaupun tulis 'bosan' je pn, 100++ like. Kalau yang autolike tu ada a dalam 1k like. Kat tweeter lagi a x payah citer. Lagi menggelabah. Seriously apa yang budak perempuan suka sangat? Sebab die mengayat? Ayat2 dorang manis? Pasal tu suka? Ayat x akan menjanjikan kredibiliti lelaki. Action speaks louder than word. Then korang cuba tengok pakaian dorang. Then ekspresi mukanya mesti mintak penumbuk. Yang aku tau bila ada budak camni follow aku kat Twitter aku buat bodo. Dpd aku follow balik memang kotor a timeline aku dengan ayat2 cinta. Pfft.


5. Blog Budak Sekolah- Yang ni aku x boleh buat apa. Aku menghormati apa yang korang nak tulis kat blog atau hias camne. Tapi ada had die. Ada satu tahap sampai orang bosan menengoknya. Ok 1st, korang boleh tengok blog budak sekolah ni dorang hias 1st mesti berwarna-warni sampai sakit mata aku. Selalunya paling annoying dorang punya cursor mesti bentuk yang pelik2 sampai aku pn susah nak guna. Serious. Then berkelip-kelip sana sini. 2nd, lagu. Ok bagi ROCKER tegar cam aku ni memang memilih a kalau berkaitan dengan muzik. Dorang punya lagu mesti lagu yang taste giler rendah. Pada masa yang sama cuba korang pikir. Korang tengah dengar lagu, tetibe bila bukak blog budak sekolah je ada lagu yang korang menyampah on. Mau panas kan. 3rd, ini parah. Aku x kisah kalau sekali dua nak citer pasal awek ke balak dalam blog, tapi jangan a dedicated blog korang hanya dengan ayat2 manis gambar2 hot balak korang sekali dengan post yang semuanya dating kat pavi je keje. X menyampah orang tengok? Anyway, it's my perspective.

   Anyway, inilah die 5 bende yang budak sekolah selalu buat kat laman sosial. Ada yang annoying, ada yang ok. Aku cuma bagi pandangan aku. Kalau korang rasa aku mengutuk, bergantung pada tahap keegoan anda. Bende memang betul. Until then, aku chow!

7 comments:

  1. Post kau semua fakta dan buka auta ! superb !

    ReplyDelete
  2. lelaki tu handsomee. Oh tuhan. Aku cair. Haha.

    ReplyDelete
  3. giler xde taste. muka je jambu kuat mengayat.

    ReplyDelete
  4. so what? Kau jelly kan, aku puji dia? *angkat2kening* muahahahaha.

    ReplyDelete
  5. sebab aku x suka a die masuk kat post ni bye. tapi yang kedua tu citer lain.

    ReplyDelete