Saturday, October 29, 2011

THE OBSESSION: AUTOMOBILES OF THE SAMURAI

HAH! bnde ni mmg dh jdi aku puny passion, sjak aku umo 10 thn lg. dlu aku suka kete yg lju; yakni ny supercar dri eropah. kete msti cantik, mahal, engine v12. n dlu aku suke lamborghini gallardo. aku kutuk2 keter jepun dlu,, psl kecik, design x bpe lawa.
  
   then start form 1,, bru aku sedar yg all the glitters is not gold. aku sedar yg engine besar bkn penyebab kete jdi laju. aku sedar yg harga bkn penentu kelajuan. aku sedar yg engine besar x semestinya wat power besar. aku sedar yg kecantikan bkn interest fact. aku sedar yg KELAJUAN bkn penentu KESERONOKAN. 


   DAN! motorsport kegemaran aku x lain x bukan mst f1(skang aku bnci gler). dri mne aku ter-inspired utk sedar mnde2 asas sume 2?? well dlu aku bce evo magazine. blm usik hypertune lg. psl hypertune x de kete kete super 2 sume. then 1 bulan 2 evo magazine ad wat tema THE CULT CAR ISSUE, die cter psl skyline gt-r dgn successor die r35 gtr. 
    (yap,, ni kete pertama yg aku suke sjak aku umo 5 thn,, mse men gem gt4 kt ps2. nostalgic gler bye!!?)
   
   Tetibe lps aku bce issue 2 aku teringat blk zaman tadika aku,, mse aku bru knl dunia,, mse aku bru knl kete. n aku teringat kete premier favorite aku! SKYLINE GT-R! dri situ la aku terus obses dgn GT-R,, lg2 initial d pn tgh race dgn GT-R. haha, time 2 bru aku tau betapa naif nya aku ni. haha! then aku start knl keter2 jepun yg power, yakni ny Lan-Evo, Supra, NSX, etc. 
   ok, knp aku terus tukar taste aku dlm mse x smpi sehari?? sng. sbb time 2 bru aku tau menghargai bnde2 kecik. aku terkejut ble aku tgk skyline gt-r(yg dlu aku hina2) wat 1000hp. apa? 1000hp?! bugatti veyron yg 8l w16 4 turbo pn blh ad keter yg kecik gler klh kn??!! are you nut?! well, that was my 1st thought. amacam? then sjak 2 aku percaya bahawasanya tuning adalah key to speed, yet, kepuasan. sbb kau cari power dgn membuang tenaga dan masa(cari power dgn tgn sendiri ler...) dpd kau cari power dgn duet berjuta-juta 2. baek kau nafkah kn keluarga kau yg tgh kebulur 2.


   dh 2 plak cbe ko banding kn ni,, 40000$ supra wat 320hp(mgkn lebih), engine 3l 6cylc, berat kurang dpd 1500kg,, pecut dri 0-60mph dlm mse 4.7s dgn topspeed 180mph+- banding dgn ferrari f355 yg mhl gler tpi performance lbh kurang je(atas kertas,, kt track mmg mampos ferrari nk kejar). sjak 2 aku percaya hukum karma org asia,, less is more. gmba supra kaler emas kt ats 2 dh tuned. engine tka 2l 4cylc turbo. power?? well, 720hp@8500rpm. engine 2l tuh! mne die ferrari kau 2??

 NAH! AMEKAW!! tgk betapa kecik ny raksasa ni! x perlu wat 10thn research yg menghabiskan berjuta-juta dollar utk wat racecar. bwh garage pn kau blh wat mnde ni. 1 lg mnde yg aku nk mention ble cter psl 'samurai'2 ni, cth cam mazda rotary cam rx7 fc/fd dgn rx8. dorang x yah pke risiko2 ny. kau wat kete pelik,, gerenti ad org nk klau bnde sdap pakai. cam rx7, engine rotary mmg x yah cter a,, tmbh lak die pny handling cam go kart. 2 psl enthusiast x kesah bli kete plik cam ni, psl bos mazda dh tau cme enthusiast je yg akn bli kete plik camni.
   1 bnde yg mmg wat aku respek keter2 JDM ni psl kete die keterlaluan. ada ke msk kn teknologi racing direct ats jalan. cth cam honda s2000. ok amek contoh kete sports y mmg pure utk jln ats jalan raya cam porsche 911, power-300hp engine 3.6l f6, brilliant engine design, redline-6800rpm. honda s2000, pn pure kete road car. power 250hp, engine 2.0l i4, redline(tarik nafas....) 9500rpm. HAH?! yep,, no misprint. 9500rpm.
    250hp@9500rpm= 125hp/litre. power utk racing car. n utk pengetahuan(bkn JDM-head) semua,, ad jgk org ubah engine die jdi 300hp++(street legal). itu bersamaan 150hp/litre. sme power dgn kete super gt. smpi lbh 10thn die puny production(lps production hbs bru ad yg blh wat lbh 125hp/litre) bertahan rekod die.
   all hail to the legendary SKYLINE GT-R! ya... kete yg plg layak utk gelaran legendary, cult, etc. knp?? sbb kete ni la kete pertama sekali yg mulakan budaya2 tuning. kete ni kete pertama utk derived direct je racing tech ats jln. sjak zmn hakosuka lg. engine die mmg engine racing. s20 i6(gr.7), rb26(gr. A, GT500). power di-limit-kan jdi 280hp,, tpi cme ats kertas. org bru bli kete ni(stock, mileage x smpi 10k) wat dyno test dgn result 300hp++.
                                                      (brni x ubah ferrari kau jdi camni??)
    sbb kn skyline dan gt-r lah big3 wat kete yg keterlaluan. kete2 jepun ni kau jgn pandang ats kertas, pndg ats track. psl kete ni bkn dibuat utk buat kan kau seronok baca buku kete n meningkatkan jualan, sbb kete ni dijual psl dorang nk msk racing so kne wat homoglation. mmg giler...